Skip to main content

Så jobbar Inera Test och utveckling med digital innovation

2024-09-18
Inera Test och utveckling är ett digitaliseringsbolag som bidrar till att utveckla välfärden. Företaget ansvarar för både testning och utveckling av kritiska system och lösningar som används inom vården, såsom 1177. Tidigare känt under namnet Nordic Medtest, är bolaget nu en tydligare del av Inera, som ägs av Sveriges kommuner och regioner.
Inera Test och utveckling, vd Magnus Lindström

Redpill Linpro har länge varit en partner till Inera Test och utveckling och bidrar till både utvecklingen och testningen av digitala välfärdssystem. 

Vi fick ett samtal med Inera Test och utvecklings vd Magnus Lindström om bolagets roll, vilka framgångsfaktorerna är vid digital innovation inom offentlig sektor, utmaningar som finns och hur EU:s hälsodirektiv spelar in. 

Förutom att testa att alla system som används uppfyller våra höga krav på driftsäkerhet är digital innovation en stor del av vårt arbete. Särskilt inom området kritisk infrastruktur, där den nationella tjänsteplattformen är ett viktigt fokusområde.” 

Den nationella tjänsteplattformen är en central hubb för informationsdelning och informationshantering för alla som arbetar inom vården i Sverige. 

Ett annat exempel på vårt arbete är utvecklingen av en ny plattform för tjänsten HSA som innehåller kvalitetsgranskade uppgifter om organisationer och personer inom vård och omsorg i Sverige. Syftet med denna plattform och andra system är att säkerställa att alla digitala tjänster bidrar till produktivitet och att de effektiviserar vården och frigör tid för personalen", Magnus Lindström.

Teknisk och behovsstyrd innovation går hand i hand

Inera Test och utveckling arbetar med både teknisk innovation och behovsstyrd innovation. När det gäller teknisk innovation flyttar bolaget kontinuerligt system och lösningar från äldre plattformar till nya för att säkerställa att den teknik som används möjliggör framtida innovation. 

Tekniken och behoven förändras ständigt, och det är viktigt att vi använder teknik som inte låser in oss, utan istället möjliggör förändringar och vidareutveckling av system,” säger Magnus Lindström. 

Tjänsteinnovationen sker i nära dialog med kunderna, exempelvis regionerna, och en gemensam färdplan är avgörande för en framgångsrik innovationsprocess, menar Magnus Lindström. 

Om vi tar 1177 som exempel ser vi där på vilka behov både vårdtagare och personal kommer att ha i framtiden. Inera har vidareutvecklat 1177 med en digital lösning (1177 Direkt) som möjliggör automatisering och snabbare sjukdomsbedömning. Det har även lanserats ett 1177 som används av vårdpersonal för att underlätta kunskapsdelning och effektivisera arbetet.” 

Ett annat exempel är Inera Test och utveckling deltar som projektpart i DigitalWell Arena som är ett innovationsprogram med fokus på till exempel hälsoappar

Kompetensförsörjning och omvärldsbevakning som nycklar till framgång

Likt många aktörer inom tekniksektorn är kompetensförsörjning en nyckelfråga för Inera Test och utveckling. Magnus Lindström menar att en av nycklarna till att attrahera skicklig personal är möjligheten att bidra till ett bättre digitalt samhälle. 

Förutom vår egen personal är det avgörande att samarbeta med externa partners som Redpill Linpro. De har erfarenhet från vår sektor och arbetar mycket med öppen källkod, vilket är viktigt för oss,” förklarar Magnus Lindström. 

Den snabba teknikutvecklingen ställer höga krav på att vara uppdaterad och att ständigt utvärdera olika alternativ. 

Vi måste hela tiden ha koll på omvärlden och etablera samarbeten som skapar lärande,” berättar Magnus Lindström.

EU:s gemensamma hälsodirektiv lägger grunden för fortsatt digital innovation

Samarbete blir allt viktigare, särskilt i ljuset av EU:s nya och omfattande gemensamma hälsodatadirektiv (EHDS). Direktivet, som har fokus på användning av hälsodata inom EU, kommer att ställa stora krav på hantering av personuppgifter, till exempel för att kunna dela journalinformation mellan medlemsländerna. 

Magnus Lindström menar att Sverige har en fördel, eftersom vi redan på nationell nivå kan dela det mesta av informationen mellan Sveriges vårdgivare. 

Även om det kommer att vara många utmaningar med att skapa processer för datadelning som är både säkra och smarta, kommer direktivet att spela en mycket viktig roll för fortsatt innovation inom hälsoområdet. Tänk bara att kunna använda den stora mängden befintliga hälsodata när vi utvecklar nya system för vården.” 

Han ser Sverige som en potentiell ledare när det gäller att utveckla smarta digitala innovationer som lägger grunden för bättre vård och som frigör tid för vårdens medarbetare.

Magnus Lindströms nycklar för framgångsrik digital innovation

För att nå framgång inom digital innovation summerar Magnus Lindström tre nycklar: 

  1. Fokusera på målet och användarvärdet. All innovation innebär utmaningar och problem, men genom att ha en tydlig målbild och alltid fokusera på slutanvändaren kan vi utveckla ett bättre digitalt samhälle. 
  2. Var nyfiken och omvärldsbevaka. Det pågår enormt mycket innovation runt om i världen som löser olika utmaningar inom vården. Omvärldsbevaka och se hur du kan dra nytta av dessa innovationer i din resa. 
  3. Öka samarbetet mellan olika aktörer. Vi måste säkerställa att vi använder den samlade kompetensen och datan på bästa sätt. Det innebär bland annat att vi behöver främja samarbete mellan stora och etablerade hälsoaktörer och nystartade techbolag.
Johan Lundin

Talk to us

Region Manager Karlstad +46 701 43 01 10

Contact form
Written by Susannah Eriksson